T2 terminaalin uusi taksiasema otetaan käyttöön 15.4.

T2 terminaalin uusi taksiasema otetaan käyttöön 15.4.2019. Operaattorien sijoittuminen lastausalueille näkyy alle olevasta kartasta. Uskomme asiakkaiden jakautuvan nyt paljon nykyistä tilannetta tasaisemmin operaattoreille ja siten myös autotarve lentoasemalla kasvanee meidän osalta.

Uudelle asemalle ajetaan taksien keräilyalueelta Rahtitien kautta. Ulosajo tapahtuu Rahtitien ja Parkkitien kautta Terminaalitielle.

Katso tästä kartat ajoreiteistä

Matkustajat kulkevat uudelle taksiasemalle tuloaula 2:sta Burger Kingin kohdalta vievillä rullaportailla tai hissillä kerrosta alemmaksi P-kerrokseen.

Taksijärjestelyt ovat samanlaiset kuin nykyisellä saapuvien tasolla sijaitsevilla taksilaitureilla.

-Lentoaseman kolmelle sopimuskumppanille on varattu omat kaistat.
-Neljäs kaista on tarkoitettu muille takseille.
-Etukäteen tilattujen taksien, sovelluskyytien ja sopimusasiakkaita kuljettavien autojen (entiset P100-luvat) noutopaikat sijaitsevat näiden neljän kaistan vieressä.

Sisäänajo taksiasemalle tapahtuu Rahtitien kautta 15.4. alkaen ja edellyttää tunnistetta

Rahtitielle asennetaan puomit Airside Centerin kohdalle. Paikalle tulee kaksi sisäänajopuomia ja yksi ulosajopuomi. Sisäänajopuomeista vasemmanpuoleinen on tarkoitettu ensisijaisesti takseille.

Rahtitien puomeissa käytetään automatisoitua taksien ohjaus- ja kulunvalvontajärjestelmää. Puomeista pääsee ajamaan sisään vain tunnisteella ja ajo-oikeudella. Nykyiset tunnisteet ja ajo-oikeudet kelpaavat myös jatkossa.

Uudella asemalla suojaisen sijainnin vuoksi tarpeeton tyhjäkäynti on ehdottomasti kielletty!

Kiinnittäkää erityistä huomiota myös ajonopeuksiin Rahtitiellä (30 km/h), samalla alueella liikennöivät niin tavarantoimittajat kuin työmaaliikennekkin.

Taxi Point hoitaa tiedotusta muuttuvista liikennejärjestelyistä nettisivuillaan sekä Facebookissa (Taksitarkastaja Taxi Point Oy) Lisäksi toimittavat jakoon vielä materiaalia ajoreitteihin ja asemiin liittyen ensi viikon alkupuolella.

Vantaan Taksi Oy:n lentoaseman sopimuskuljetuksiin liittyvät nouto- ja jättöpaikat ovat vielä viimeistä tarkennusta vaille valmiit. Odotamme viimeisiä karttoja valmistuvaksi Finavialta.

Materiaali ja info asiasta toimitetaan tänne sekä sähköpostitse. Ohjeet päivitetään myös web-kauppaan.